Технологична професионална гимназия "Мария Кюри" - гр. Перник

 
Технологична професионална гимназия "Мария Кюри" - гр. ПерникЕлате в ТПГ"Мария Кюри"

Проекти / "Бъдещето ни е в нашите ръце"

"Бъдещето ни е в нашите ръце"
09.11.08 08:52
Основната цел на проекта е: Да се създадат нови възможности за повишаване активността на учениците и включването им в процеса на контрол и опазване на водата чрез: Ø Мониторинг на вода ; Ø интегрирането им в процеса на опазване на околната среда ; Ø обогатяване на чуждоезиковото обучение.
В началото на месец ноември 2008 в град Силистра се проведе VII-то национално състезание по природни науки и екология. Нашето училище съвместно с  ГПЧЕ ”С. Радев” се представи успешно и се класирахме на 3 място  с проекта  "Бъдещето ни е в нашите ръце ".
Основната ни задача бе да работим с по-малки ученици от училищата в града ни, да ги обучим как да изследват и опазват водата - това природно благо. Спряхме се на възрастова група 3-4 клас, които в часовете по “ЧОВЕК и ПРИРОДА” учат за водата през 1 учебен срок.
Създадохме електронно помагало за работа в тези часове.
Помагалото се състои от 6 части :
Първа част-понятие за вода;
Втора- разпространение на водата;
Трета- свойства на водата ;
Четвърта- видове вода в хидросферата;
Пета – замърсяване на водата;
Шеста – опазване на водата.
Всяка част завършва със занимателни въпроси и задачи.
Имайки предвид ранното чуждоезиково обучение на децата разработихме помагалото на български, немски и английски езици. По този начин ще се качеството на изучаване на чужди езици и ще се формира положително отношение към проблемите на опазване на водата като елемент на околната среда.
Електронното помагало е качено в Интернет на сайта за разработки на ТПГ”М.Кюри”-Перник, където може да го намерите и да го използвате.

0.0967